Szerződést hosszabbított a Goodman az Oriflame-mel

2016. április 4.

Szerződést hosszabbított a Goodman az Oriflame-mel

Továbbra is 100 százalékos az üllői logisztikai központ kihasználtsága

Hatéves szerződéshosszabbításról írt alá megállapodást a Goodman és az Üllő Airport Logisztikai Központ második ütemét bérlő Oriflame Hungary. A svéd szépségipari cég magyarországi leányvállalata öt évvel ezelőtt költözött a 17 ezer négyzetméteres létesítménybe, ahol közép-európai elosztó központját alakította ki.

Az Oriflame egyedüli bérlője az Üllő Airport Logisztikai Központ második ütemének, amely 16 ezer négyzetméternyi raktár-, továbbá 1000 négyzetméternyi iroda és közösségi területet foglal magában. Az épületet kifejezetten a cég igényeinek megfelelően alakították ki, továbbá megfelel mindazoknak a szempontoknak – kiváló elhelyezkedés és közlekedési kapcsolatok, valamint fejlett infrastruktúra –, amelyek kulcsszerepet játszottak abban, hogy a létesítmény itt valósult meg.

„Az új elosztó központunk kiválasztásakor nem csupán korszerű és jó elhelyezkedésű ingatlant kerestünk, hanem olyat is, amely elősegíti a további növekedésünket. A Goodman üllői logisztikai parkja továbbra is teljesíti ezt az elvárásunkat” – mondta Szuchy Csaba, az Oriflame Hungary régiós logisztikai központjának vezetője. „Amióta megkezdtük tevékenységünket az Üllő Airport Logisztikai Központban, a Goodmannel folyamatosan jó kapcsolatot ápolunk; elsőrangú ingatlankezelői szolgáltatásuknak köszönhetően nekünk csak a fő tevékenységünkre kell összpontosítanunk.”

A logisztikai központot úgynevezett built-to-suit létesítményként adták át az Oriflame-nek 2010 augusztusában, hogy innen láthassa el termékeivel közép-európai szépségtanácsadóit. Mivel a gyors és pontos kiszolgálás elengedhetetlen számára, a cég óriási úgynevezett Pick by Light komissiózást segítő rendszert működtet.

„Mindig is a Goodman nagy erőssége volt, hogy testre szabott megoldásokkal szolgáljon a legkülönbözőbb ágazatokban működő vállalatoknak. Ugyanakkor az Oriflame-mel kötött legutóbbi megállapodásunk azt is példázza, hogy a magas szintű ügyfélkiszolgálás az ingatlanok teljes életciklusa során jellemzi a tevékenységünket. Ezt tükrözi az is, hogy az Üllő Airport Logisztikai Központ első és második ütemének kihasználtsága is 100 százalékos” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman kelet-közép-európai regionális igazgatója.

Stratégiai elhelyezkedés, további fejlesztési lehetőségek
Az Üllő Airport Logisztikai Központ elhelyezkedése ideális a logisztikai tevékenységek szempontjából. Budapesttől mindössze 21, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtértől pedig csupán 5 kilométerre fekszik, ezenfelül az M0 autóút és az M4 autópálya csomópontja is a közvetlen közelben található.

Az Üllő Airport Logisztikai Központ további 110 ezer négyzetméternyi fejlesztést tesz lehetővé, a legkisebb bérbe adható egység akár 3 ezer négyzetméteres is lehet.

A központ első, 27 ezer négyzetméternyi raktár- és irodaterületet magában foglaló ütemét 2009 novemberében adták át a német Rossmann drogérialáncnak.

Christopher Flores Fekete László
Communications Manager CE Heart Communications
+32 2 451 42 08 +36 1 302 5354
Christopher.Flores@goodman.com laszlo.fekete@heartcom.hu

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú logisztikai és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet a kontinentális Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között ipari ingatlanok, raktárak és elosztó központok szerepelnek.

A Goodman ezenfelül számos tőzsdei és tőzsdén kívüli befektetési eszközzel is rendelkezik, amelyek között zászlóshajónak számít a Goodman European Partnership (GEP), korábbi formájában Goodman Európai Logisztikai Alap. Prudens befektetési politikája, minőségi eszközei, valamint az aktív vagyonkezelés révén a GEP stabil bevételt biztosít tőkepartnerei számára a logisztikai eszközökbe történt befektetések után.

Összesen 22,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 432 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsdén jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoport és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdei alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.

Több mint 1000 fős csapatával, 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfelei bővülő vagy fejlődő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban van jelen.

További információért kérjük, látogasson el a http://hu.goodman.com oldalra.