Goodman első féléves eredmények

2016. március 5.

Tovább erősíti pozícióját a Goodman Kelet-Közép-Európában
A cég 944 ezer négyzetméternyi területet kezel a térségben

Sikeresen zárta a 2016-os pénzügyi év első felét a Goodman Csoport. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott globális csoport közel egymillió négyzetméternyi logisztikai területre szóló bérleti megállapodásokat kötött a kontinentális Európában. E területek közül 720 ezer négyzetméter jelenleg is építés alatt áll, mintegy 544 ezer négyzetméter fejlesztése a vizsgált időszakban indult.

A kelet-közép-európai térségben a Csoport logisztikai portfóliója 944 ezer négyzetméterre bővült, ami 35 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. A Goodman régióbeli fejlődéséhez a legnagyobb mértékben Lengyelország járult hozzá, ahol mostanra 702 ezer négyzetmétert tesz ki a Csoport állománya. A vállalat további 242 ezer négyzetmétert kezel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A 2016-os pénzügyi év első felében a Goodman összesen 77 ezer négyzetméterre kötött bérleti megállapodásokat.

„A Goodman elmúlt félévben mutatott fejlődése a KKE-régióban tükrözi azt a trendet, amely szerint erősödőben van a kereslet a kiváló elhelyezkedésű, első osztályú logisztikai létesítmények iránt. Eredményeink alátámasztják vezető piaci pozíciónkat, és hogy megalapozott a térségbeli további növekedésünk” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman kelet-közép-európai regionális igazgatója. „A meglévő ingatlanjaink esetében elért kiemelkedő bérbeadási eredményeink portfóliónk kiváló minőségéről, ügyfélközpontú ingatlankezelési tevékenységünkről, valamint szoros ügyfélkapcsolatainkról tanúskodnak”.

Terjeszkedés Kelet-Közép-Európában

Az elmúlt félévben a Goodman 94 ezer négyzetméter raktárterület építését fejezte be a kelet-közép-európai (KKE) régióban, ebből 79 ezer négyzetméter Lengyelországban valósult meg. A fennmaradó 15 ezer négyzetmétert a Csoport szlovákiai zászlóshajó-projektjében, a Goodman Senec Logisztikai Központban adták át.

Lengyelországban a Csoport átadta első két, összesen csaknem 40 ezer négyzetméteres létesítményét a Goodman Wrocław IV Logisztikai Központban. A gdański tengeri konténerterminál közvetlen közelében elhelyezkedő Pomerániai Logisztikai Központban 46 800 négyzetméternyi terület talált bérlőre.

Az elkövetkező hónapokban a Goodman tovább növeli lengyelországi ingatlanállományát. A több mint 50 ezer négyzetméteres bővülés része lesz többek között az Inter Cars Grouphoz tartozó ILS logisztikai központjának 17 700 négyzetméteres bővítése.

Magyarországon is további fejlesztési lehetőségek állnak a Goodman előtt. Gyáli és üllői logisztikai központjaiban összesen további 130 ezer négyzetméternyi létesítmény építésére van mód.

A szlovákiai Goodman Senec Logisztikai központ folyamatban lévő fejlesztése révén a Csoport további 77 ezer négyzetméternyi területet adhat át. A Goodman állandó bővülést tapasztalt a logisztikai központban 2015 során, és további projektek állnak előkészítés alatt.

Rugalmas ügyfélkezelés
A 2016-os pénzügyi év első felében a Goodman 62 ezer négyzetméternyi területre írt alá bérleti szerződéseket meglévő ingatlanjaiban a KKE-régióban. A Csoport bérbeadási tevékenysége különösen eredményes volt a Goodman Kraków Logisztikai Központ esetében, ahol 26 ezer négyzetméterre szóló ügyletek köttettek, valamint a Goodman Toruń Logisztikai Központban, ahol 24 600 négyzetmétert adtak bérbe.

A Csoport Csehországban és Magyarországon egyaránt megőrizte ingatlanjainak 100 százalékos kihasználtságát, miután 7700 négyzetméterre szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Bosal Hungaryvel a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központban.

Kontinentális európai portfólióján belül a Goodman összességében 98 százalékos kihasználtsági és 80 százalék fölötti ügyfélmegtartási mutatóval büszkélkedhet.

Globális trendek és eredmények

A Goodman továbbra is sikerrel kovácsol tőkét abból, hogy világszerte erős a kereslet a jelentős, kapu szerepet betöltő városok modern, minőségi logisztikai ingatlanjai iránt. A 2016-os pénzügyi év első felében a Csoport által kezelt teljes vagyon a 2015-ös pénzügyi évhez képest 10 százalékkal, 22,4 milliárd euróra növekedett, és a vállalatnak 11 országban 72 új fejlesztési projektje van folyamatban. A fő befektetési portfólión belül a kihasználtsági mutató 96 százalék.

További információ
:
Goodman Heart Communications
Christopher Flores
Communications Manager, Continental Europe

Christopher.Flores@goodman.com

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú logisztikai és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet a kontinentális Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között ipari ingatlanok, raktárak és elosztó központok szerepelnek.

A Goodman ezenfelül számos tőzsdei és tőzsdén kívüli befektetési eszközzel is rendelkezik, amelyek között zászlóshajónak számít a Goodman European Partnership (GEP), korábbi formájában Goodman Európai Logisztikai Alap. Prudens befektetési politikája, minőségi eszközei, valamint az aktív vagyonkezelés révén a GEP stabil bevételt biztosít tőkepartnerei számára a logisztikai eszközökbe történt befektetések után.

Összesen 22,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 432 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsdén jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoport és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdei alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.

Több mint 1000 fős csapatával, 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfelei bővülő vagy fejlődő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban van jelen.

További információért kérjük, látogasson el a http://hu.goodman.com oldalra.