Magyarország eddigi legnagyobb logisztikai központját építi a Goodman az Auchan számára

2018. február 8.

Hazai kereskedelmi kapacitásának bővítésén dolgozik a francia tulajdonú Auchan nemzetközi kiskereskedelmi lánc. Ezt a célt szolgálja az Üllő Airport Logisztikai Központban épülő új, integrált logisztikai centrum. Az ipariingatlan-megoldásokra szakosodott világcég, a Goodman által fejlesztett 87 200 négyzetméteres, zöldmezős komplexum a valaha épített legnagyobb ilyen jellegű létesítmény lesz Magyarországon. Az új központ kulcsfontosságú az Auchan magyar vásárlókat kiszolgáló többcsatornás modelljének fejlesztésében.

A még idén átadandó üllői központ egyaránt szerepet játszik majd az Auchan meglévő és tervezett új áruházainak élelmiszer- és nem élelmiszer-logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában.

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója elmondta: „Az új, integrált logisztikai központunknak nemcsak terjeszkedési terveink megvalósításában lesz fontos szerepe, hanem hosszú távon segíti többcsatornás kereskedelmi modellünket is. Ez a több milliárd forintos beruházás környékbeliek százainak ad munkát, egyben innovatív és hatékony hátteret biztosít magyarországi tevékenységünk számára. Az integrált és centralizált logisztikai központ révén minden meglévő és jövőbeli hazai áruházunkban magas színvonalon tudjuk kiszolgálni vásárlóinkat.”

A létesítmény egyes részeiben külön-külön szabályozható hőmérséklet garantálja a legmegfelelőbb tárolási feltételeket valamennyi árucikk számára, legyen szó friss vagy fagyasztott élelmiszerről, textil-, vagy háztartási termékekről. Az új épületek automatizált csomagoló- és szállítórendszerek befogadására is alkalmasak, ezzel még hatékonyabbá válhat az Auchan vásárlóit kiszolgáló ellátási lánc.

Nem csupán a vásárlóknak, hanem az ott dolgozóknak is előnyére válik majd az új logisztikai központ. Boncsér Péter, az Auchan Magyarország Kft. logisztikai projektekért felelős igazgatója elmondta: „A modern szakmai feltételek megteremtése mellett a saját és a partnereink alkalmazottainak kényelmére is nagy hangsúlyt helyeztünk. Természetes fényben gazdag, komfortos és korszerű munkakörnyezetet hozunk létre, kollégáink számára például különleges pihenőszobákat alakítunk ki, ahol a munkaközi szünetekben csocsózhatnak, olvashatnak vagy tévézhetnek is.”

A beruházás kapcsán Kerekes István, a Goodman Hungary országigazgatója kifejtette: „Ennek a magas színvonalú, partnerünk jelenlegi és jövőbeli igényeit is kielégíteni képes logisztikai létesítménynek a megvalósításával a Goodman saját tulajdonú ingatlanok fejlesztésén és kezelésén alapuló, úgynevezett own+develop+manage üzleti modellje ismét bizonyította eredményességét. Büszkék vagyunk arra, hogy a mintegy 30 évnyi, az ipariingatlan-piacon szerzett nemzetközi tapasztalatunkat a helyi piacon is ügyfeleink javára tudjuk fordítani.”

A Goodman jelenlegi portfóliója mintegy 88 000 négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magában két helyszínen, Gyálon és Üllőn. Az Üllő Airport Logisztikai Központ stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el, a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával egyaránt.

„Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a magyarországi ingatlanállományunk mérete. További bővítési igény esetén egy újabb 20 000 négyzetméteres csarnok építésére is lehetőség van ugyanezen a helyszínen” – tette hozzá Kerekes István.

Az Auchan Magyarország Kft.-ről

Az Auchan Magyarország Kft. 19 hipermarketet, 1 szupermarketet, 18 üzemanyagtöltő állomást, valamint online áruházat működtet, és mintegy 7000 főt alkalmaz Magyarországon. Az elmúlt 20 évben végrehajtott csaknem 200 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően az áruházlánc mára a magyar gazdaság fontos szereplőjévé vált. A vállalat lényeges ismérve a kedvező árakon kínált széles áruválaszték. Az Auchan küldetésének tekinti vásárlói, munkatársai és partnerei életminőségének javítását. A cég 2016-ban elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, 2017-ben pedig CSR Hungary Award díjjal jutalmazták a megváltozott munkaképességűek beilleszkedését segítő programjáért.
Az Auchan Magyarország Kft. az Auchan Retail leányvállalata. A cég a világ 11. legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi cége, továbbá 17 országban foglalkoztatott 350 000 dolgozójával a 35. legnagyobb munkáltatója. Nettó árbevétele 2017-ben 51,7 milliárd euró volt.
www.auchan-retail.com

Adorján Abigél