Sorozatban ötödször választották Európa legjobb fejlesztőjévé a Goodmant

2016. szeptember 1.

A PropertyEU sorozatban az ötödik évben választotta Európa legjobb ingatlanfejlesztőjévé a Goodmant. Amióta 2011-ben első alkalommal elnyerte a címet, a saját tulajdonú ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztése terén vezető globális cégcsoport több mint 4 millió négyzetméternyi logisztikai és üzleti létesítményt épített Európában. A 132 projekt összesített beruházási értéke megközelíti a 3 milliárd eurót.

„Ez az eredmény ügyfeleink az iránti bizalmának köszönhető, hogy az üzleti igényeiknek megfelelő ingatlanmegoldásokat biztosítunk számukra. Az ennek érdekében velük kialakított együttműködés nagyon erős ügyfélkapcsolattá kovácsolódik, amely a fejlesztési szakaszt követően is fennmarad, így a bérleti időszak során mindvégig teljes körű ingatlanszolgáltatásokat nyújtunk” – mondta Philippe Van der Beken, a Goodman kontinentális Európáért felelős ügyvezető igazgatója. „A tulajdonlás–fejlesztés–kezelés hármasára alapozott gyakorlatunk erős lojalitást, valamint ismétlődő üzleteket eredményez ügyfeleink részéről valamennyi kulcsfontosságú ipari ágazatban.”

A PropertyEU minden évben az előző három év során befejezett projektek alapján állítja fel a rangsorát. A minőséget, a megbízhatóságot és a hosszú távú ingatlantulajdont középpontba állítva a Goodman sokat tett azért, hogy a világ legnagyobbjai közé tartozó márkák, mint az Amazon, a Zalando, a Kuehne + Nagel és a BMW visszatérő megrendelőivé váljanak. Ezek a partneri együttműködések több esetben Európán túlra, Ausztráliára, Kínára és Új-Zélandra is kiterjednek.

Európa vezető e-kereskedelmi ingatlanpartnere

A Goodman vezető szerepet vívott ki az e-kereskedelmi ingatlanok fejlesztése terén, miután 2006 óta több mint 1,5 millió négyzetméternyi területet adott át a szektor szereplőinek. A beruházások túlnyomó többségét, 1,2 millió négyzetmétert a 2009 és 2015 közötti időszakban valósította meg, amelyeknek mintegy 90 százalékával meglévő ügyfelek újbóli megrendeléseit teljesítette. Az érintett időszakban a Goodman kilenc projektet adott át az Amazonnak Németországban, Franciaországban és Lengyelországban, négyet a Zalandónak a németországi Erfurtban és Mönchengladbachban, valamint kettőt a Home24-nek Ludwigsfelde és Walsrode városában.

Szállítás és logisztika: együttműködés az iparág vezetőivel

A Goodman által 2009 és 2015 között fejlesztett területek mintegy negyede a szállítási és logisztikai szektorban működő vállalatokhoz kötődött. A Csoport európai platformja révén 20 különböző beruházást valósított meg az iparág vezető szereplői, a DB Schenker, a DSV és a Kuehne + Nagel számára Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban.

Kiterjedt tapasztalat az autóiparban

A Goodman jelentős tapasztalatra tett szert olyan ingatlanok fejlesztése terén, amelyek az autóipari szektor sajátos műszaki követelményeinek is megfelelnek, mint például az oldalsó rakodást lehetővé tevő dokkolók és csatornák, a raktárral kombinált könnyűipari létesítmények, valamint a veszélyes anyagok biztonságos tárolását szolgáló épületek. A Csoport 2009 és 2015 között több mint 400 ezer négyzetméternyi fejlesztést hajtott végre az iparág szereplői számára, és olyan vállalatok váltak visszatérő megrendelőivé, mint a Daimler, az Inter-Cars Group és a Volkswagen.

Vezető ingatlanmárka

A legjobb fejlesztőnek járó elismerésen túl a Goodman nemrég elnyerte az Európa legjobb ingatlanmárkája címet is a fejlesztők kategóriájában. A díjat a European Real Estate Brand Institute ítélte oda az egyes cégek márkapotenciáljának és kilátásainak több mint 48 ezer ingatlanszakértő általi értékelése alapján. A Goodmant az ingatlanszakma ügyfélközpontú megközelítése miatt emelték ki, elismerve megbízhatóságát, a határidőre történő átadásokat, valamint a magas ügyfélmegtartási arányt, amely a kontinentális Európában meghaladja a 85 százalékot.

Christopher Flores
Communications Manager CE