Negyedszer jelölték a Goodmant Top ingatlanfejlsztőnek

2015. június 2.

Sorozatban negyedszer jelölték a Goodmant a legjobb európai ingatlanfejlesztőnek

A Goodmant jelölte 2014 legjobb európai ingatlanfejlesztőjének a Property EU, ezzel a Csoport sorozatban immár negyedik éve szerepel a lista élén. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén piacvezető Goodman az elmúlt három évben csaknem kétmillió négyzetméternyi új létesítményt valósított meg, és jelenleg is több mint 800 ezer négyzetméternyi ingatlan építésén dolgozik.

A Property EU a 2012 és 2014 között megvalósult, illetve jelenleg folyamatban lévő építési projektek, valamint az előkészítés alatt álló beruházások alapján rangsorolja a fejlesztőket. A Goodman kiemelkedő fejlesztési tevékenysége több tényezőnek köszönhető. Egyfelől vezető pozíciót vívott ki az e-kereskedelmi vállalatok számára fejlesztett logisztikai létesítmények fejlesztése terén, másfelől erősödött a szerepe az autóipari, a kiskereskedelmi és a logisztikai szolgáltatói szektorban tevékenykedő cégek körében is. A feljesztési projektek túlnyomó többségére az építkezés befejezése előtt előbérleti megállapodás köttetett.

„Az ipariingatlan-piacon elért vezető pozíciónkat ügyfeleink abba vetett bizalmának köszönhetjük, hogy mindig a legmagasabb minőséget és értéket nyújtjuk számukra” – mondta Philippe van der Beken, a Goodman európai ügyvezető igazgatója. „Portfóliónk erőteljes növekedése pedig egyértelmű megerősítés a részükről, hogy képesek vagyunk teljesíteni ezt az ígéretet.”

Lendületes növekedés Európában

A 2014-es év legnagyobb európai projektjei közül több is a Goodman nevéhez fűződött. Ezek közé tartozott az Amazon 123 ezer négyzetméteres elosztóközpontja Lengyelországban, amely 2006 óta a tizenharmadik, amelyet az Amazon számára fejlesztett a Csoport. Ezenfelül a Goodman közel kétszeresére, 78 ezerről 134 ezer négyzetméteresre bővítette a Zalando által bérelt ingatlanját a németországi Mönchengladbachban, ezáltal ez lett Európa legnagyobb e-kereskedelmi logisztikai létesítménye. Lengyelországban összesen 122 ezer négyzetméternyi területet fejlesztett a Csoport, a Mousquetaires Group nemzetközi kiskereskedelmi lánc számára Poznanban, a helyi kiskereskedő market-Detal számára pedig Konin közelében.

Európában továbbra is Németország a Csoport legaktívabb piaca, ahol az elmúlt kilenc hónapban összesen 16 új beruházásról született megállapodás. A legjelentősebbek közé tartoznak az Airbus és a Diehl Comfort Modules repülőgép-ipari vállalatokkal kötött ügyletek, amelyekkel kezdetét vette a hamburgi Interlink projekt. A jelenleg folyamatban lévő építkezések befejeztével hárommillió négyzetméter fölé növekszik a kezelt ingatlanállomány a Goodman Németországi portfóliójában.

Az elmúlt évben egy wroclawi és egy poznani logisztikai központra is előbérleti megállapodást kötött a Goodman, amelyek révén Lengyelországban is tovább erősödött a piaci pozíciója. Folytatódott továbbá a Krakow Airport Logisztikai Központ, valamint a gdanski Pomerániai Logisztikai Központ bővítése is. Utóbbi a gdanski tengeri konténer terminál szomszédságában épül új előbérleti szerződések alapján, illetve kisebb részben spekulatív fejlesztésként.

Dél-Európában is tovább élénkült a Csoport tevékenysége két előbérleti megállapodásnak köszönhetően. Párizs közelében a francia Cdiscount e-kereskedelmi óriás, míg a strasbourgi kikötőben a DB Schenker számára valósít meg egy-egy új fejlesztést. Spanyolországban szintén az utóbbi évek legnagyobb ügyletét kötötte a Goodman: Barcelona térségében 40 ezer négyzetméteres elosztóközpontot létesít a Decathlon részére.

Felelős növekedés

Az ügyfelek működési költségeinek csökkentése érdekében a Goodman több, a takarékosságot és a fenntarthatóságot szolgáló megoldást vezetett be a meglévő és a kivitelezés alatt álló épületek esetében. Jelenleg egy nagyszabású LED-es projekt zajlik, amelynek végére több mint 700 ezer négyzetméternyi logisztikai létesítményt szerelnek fel LED-világítással. Ezenfelül több mint egymillió négyzetméternyi ingatlan rendelkezik valamely környezetvédelmi ügynökség tanúsítványával.

Christopher Flores

Communications Manager CE

+32 2 451 42 08 +36 1 302 5354

Christopher.Flores@goodman.com

A Goodman Csoportról Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú logisztikai és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között ipari ingatlanok, raktárak és elosztóközpontok szerepelnek.

Összesen 21,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 433 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsdén jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoport és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdei alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.

Több mint 1000 fős csapatával, 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfelei bővülő vagy fejlődő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban van jelen.

További információért kérjük, látogasson el a www.goodman.com/hu oldalra.