A Bosal Hungary Kft.-vel kötött bérleti megállapodással továbbra is 100 százalékos a Goodman hazai

2015. április 16.

Ingatlanjainak kihasználtsága 120 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciál Budapest közelében

Újabb logisztikai létesítmény talált bérlőre a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központjában. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén piacvezető Goodman 7700 négyzetméternyi terület bérbeadásáról írt alá megállapodást a Bosal Hungary Kft.-vel. A szerződés nyomán az ingatlancsoport magyarországi portfóliója továbbra is 100 százalékos kihasználtsággal működik, a továbbiakban pedig újabb 120 ezer négyzetméternyi, Budapesthez közeli fejlesztés áll majd a fókuszban.

A vezető autóipari alkatrész-beszállító Bosal Hungary Kft.-nek azonnal használatba vehető raktárkapacitásra volt szüksége a fokozódó termelés miatt felhalmozódott készleteinek tárolásához. Kecskemét és környéke az autóipar szempontjából gyorsan fejlődő térségnek számít, részben a közeli Mercedes-gyárnak köszönhetően.

„A kereslet és a termelés számottevő növekedése azonnali választ követelt raktározási tevékenységünk kézben tartása érdekében. A Goodman gyorsan reagált, és az igényeinknek tökéletesen megfelelő megoldással szolgált” – mondta Gajda Pál, a Bosal Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Goodman közel 300 ezer négyzetméternyi logisztikai létesítményt kezel az autóiparban érdekelt ügyfelei számára szerte Európában. A Bosal a bérlet ideje alatt élvezheti a Csoport e téren felhalmozott tapasztalatából származó előnyöket. Amellett, hogy a Goodman műszaki és üzemeltetési ingatlanszolgáltatási szakértői a bérlő rendelkezésére állnak, a vállalat testre szabott befektetési terveket is kidolgoz az ingatlan értékének megőrzése érdekében.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfelünk számára azonnali megoldást tudtunk nyújtani, ez egyszersmind azt is példázza, hogy a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központ elsőrendű lokáció az autóipari vállalkozások számára” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman közép-és kelet-európai regionális igazgatója. „Miután valamennyi meglévő magyarországi ingatlanunkat bérbe adtuk, a továbbiakban arra összpontosítunk, hogy a tulajdonunkban lévő telkeken megvalósítandó újabb beruházásokkal bővítsük portfóliónkat.”

Kiváló területek várnak fejlesztésre
A Goodman két fejlesztésre alkalmas területtel is rendelkezik Budapest 20 kilométeres vonzáskörzetében. Mindkettő már meglévő, a Csoport első számú európai ingatlanalapja, a Goodman European Logistics Fund (GELF) tulajdonában álló létesítmények mellett található. A Goodman Gyáli Logisztikai Központban 20 ezer négyzetméternyi fejlesztési potenciál áll rendelkezésre egy már üzemelő, 23 ezer négyzetméteres csarnok mellett. A telek az M5 autópálya és az M0 autóút csomópontjánál helyezkedik el, amely utóbbi kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít az M1, M3, M6 és M7 autópályákkal.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ jelenleg 46 ezer négyzetméternyi bérbe adott logisztikai ingatlant foglal magában, és a területén további 109 ezer négyzetméternyi fejlesztésre nyílik lehetőség. A telek mindössze öt kilométerre fekszik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől, az M4 autópálya és az M0 autóút közelségéből adódóan pedig remek közúti közlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik.

A földterületek stratégiai jelentőségét jól tapintható piaci trendek is igazolják. A Colliers adatai szerint a magyarországi piac 2014-ben 56 százalékos növekedést produkált a megelőző évhez képest. Az ingatlanügynökség előrejelzése alapján a 2015-ös esztendő hátralévő részében Budapest térségében, az M0 körgyűrű mentén tapasztalható majd a legnagyobb kereslet.

Christopher Flores
Communications Manager CE
Christopher.Flores@goodman.com

László
Fekete

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú logisztikai és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között ipari ingatlanok, raktárak és elosztóközpontok szerepelnek.

Összesen 19,7 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 439 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsdén jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoport és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdei alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.

Több mint 1000 fős csapatával, 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfelei bővülő vagy fejlődő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban van jelen.

További információért kérjük, látogasson el a www.goodman.com/hu oldalra.