601 millió dollárra nőtt a Goodman egész éves üzemi nyeresége

2014. augusztus 14.

Közzétette a 2014. június 30-ával véget ért teljes üzleti év eredményeit a Goodman Csoport (Goodman, a Csoport). Az időszak 601 millió ausztrál dollár (414 millió euró) üzemi nyereséggel zárult. A legfontosabb pénzügyi és működési mutatók a következőképpen alakultak:

Általános pénzügyi mutatók

• 601 millió dollar (414 millió euro) üzemi nyereség – 10 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest
  • A kötelező számviteli eredmény 657 millió dollár (452 millió euró) (magában foglalja a vagyonértékeléseket, a származékos és devizában nyilvántartott, piaci adatokon értékelt, és egyéb, nem-készpénzes vagy nem rendszeres tételeket)
  • Az egy részvényre jutó üzemi nyereség (EPS) 34,8 cent volt, 7 százalékkal magasabb, mint a 2013-as bázisévben
  • A részvényhez kapcsolt értékpapíronként fizetett osztalék 20,7 cent, 7 százalékkal magasabb, mint a 2013-as bázisévben
  • Erős pénzügyi pozíció –a hitel-eszköz arány 19,5 százalék és a kamatfedezeti mutató (ICR) 5,9-szeres
  • A Csoport likviditása 1,5 milliárd dollár (1,03 millárd euró), a kötelezettségek lejárati idejének súlyozott átlaga 5,4 év
  • Jelenlegi pozíciója alapján a Csoport teljesíteni tudja a hosszú távra kitűzött 6 százalékos EPS-növekedést, így a részvényenkénti üzemi nyereség az előrejelzés szerint 36,9 cent lehet a 2015-ös pénzügyi évben (6 százalékkal magasabb, mint a 2014-es bázisévben)
  • A tervezett osztalékfizetési arány változatlanul 60%, ennek alapján a részvényenkénti osztalék 2015-ös pénzügyi évre tervezett értéke 22,2 cent, 7 százalékkal magasabb, mint 2014-ben

Működési mutatók

• A kezelt eszközök értéke 26,8 milliárd dollár (18,4 milliárd euró), 14%-kal magasabb mint 2013-ban, tükrözve a befektetők igényét a minőségi, magas hozamú ipari eszközök iránt
  • Masszív alapokon nyugvó fő befektetési portfólió, a kihasználtsági mutató tartósan 96 százalékon áll, a bérleti szerződések lejáratának súlyozott átlaga 4,9 év
  • A jelenleg folyamatban lévő 76 fejlesztés értéke 2,6 milliárd dollár (1,8 milliárd euró), a projektek 53 százalékára előbérleti megállapodás született, és 91 százalékukat harmadik felek által biztosított tőkéből finanszírozzák, a hozamelőrejelzés ennek alapján 8,3 százalék
  • A Csoport 2,2 milliárd dollárnyi (1,5 milliárd euró) friss, harmadik felektől származó tőkét vont be, amely fedezi a Goodman jelenlegi alapkezelői tevékenységét és független irányítási struktúráját
  • 4,5 milliárd dollar (3,1 milliárd euró) le nem hívott tőke, illetve adósság áll a Csoport által kezelt befektetési alapok rendelkezésére a Csoport és a szélesebb piac által kínált fejlesztési lehetőségek kihasználására
A Goodman Csoport elnök-vezérigazgatója, Greg Goodman elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy egy erős üzleti év zárásaként 601 millió dollár éves üzemi nyereségről számolhatunk be. Ez az érték 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva, és összhangban van a Csoport által júniusban közzétett növekedési előrejelzéssel. Mindez a részvényenkénti üzemi nyereség 7 százalékos növekedését is jelenti. Kiemeli továbbá a Csoport tevékenységének egészére jellemző impozáns teljesítményt és azt a meggyőző előnyt, amelyet a szektorban szerzett egyedi szakértelmünk sikeres kamatoztatásának és világszerte bizonyított felkészültségünknek köszönhetünk.”

A Goodman Csoport 2014-es pénzügyi eredményeiről szóló beszámoló elérhető angol nyelven a következő linken: www.goodman.com/hu

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman Group saját tulajdonú ipari és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között üzleti és irodaparkok, ipari negyedek, raktárépületek és elosztóközpontok szerepelnek.

Összesen 18,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő több mint 400 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsde legnagyobb jegyzett ipari ingatlancsoportja és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdén jegyzett alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.

Több mint 1000 fős csapatával, valamint 16 országban működő 33 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfelei bővülő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban van jelen.

További információért kérjük, látogasson el a www.goodman.com oldalra.