210 millió euró a Goodman első félévi üzemi eredménye

2013. március 4.

A Goodman Csoport üzemi eredménye 210 millió eurót tett ki a 2012. december 31-én véget ért félév végén. A növekedés 16 százalékos az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Európa a nehéz gazdasági körülmények között is kiemelkedő piac maradt a Goodman számára: a Csoport a kontinensen összesen több mint 820 ezer négyzetméternyi új fejlesztést adott át 2012-ben.
Greg Goodman, a Goodman Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „Örömmel számolunk be a Csoport elmúlt félévi nyereségéről, amely 16 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakáét. Az eredmény a Goodman méretéből, globális platformjából, az ipariingatlan-piacon szerzett tapasztalatából, valamint kiterjedt tőkepiaci és ügyfélkapcsolataiból eredő versenyelőny bizonyítéka.”
A főbb pénzügyi mutatók tanúsága szerint a Goodman megőrizte szilárd mérlegét az elmúlt félév során.

Befektetések

A fő befektetési portfólió egészében fennmaradtak a rendkívül erős fundamentumok, mint a 96 százalékos kihasználtsági arány és a bérleti szerződések 4,7 éves átlagos lejárati ideje. A hitel/eszköz arány 21 százalékra csökkent, összhangban az előző év azonos időszakával.
A Csoport likviditása eléri az 1,26 milliárd eurót, az adósságok lejárati idejének súlyozott átlaga pedig 5,5 év.

Fejlesztések

A Csoport folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke 2012. december 31-én elérte az 1,6 milliárd eurót, amelyből 870 millió eurót tesznek ki a 8 ország 34 projektjében vállalt új megbízások. Az új beruházások 77 százalékára előbérleti szerződés született, 78 százalékuk pedig előértékesítés keretében a Goodman által kezelt alapokhoz vagy harmadik felek tulajdonába került.
A Goodman globális platformjának ereje és sokszínűsége tovább növekszik majd, amint az észak-amerikai és brazíliai érdekeltségek teljesítménye is megmutatkozik a Csoport összesített eredményeiben.

Alapkezelés

A siker egyik kulcsfontosságú tényezője a Goodman tőkevonzó képessége, amellyel külső forrásokat biztosít az általa kezelt alapok számára. Ezt a képességet erősítik a Csoport által adoptált, a befektetői érdekek összehangolását szolgáló alapkezelési struktúrák is.
„Platformunk kiemelt logisztikai piacokon működik, nagyfokú diverzitást és a széles körű növekedési lehetőségek kihasználását kínálva. Valamennyi piacunkon erős pozíciókat tudhatunk magunkénak, különös tekintettel Kínára, Európára és Ausztráliára, ahol a tevékenységünk gyorsuló ütemben bővül. Várakozásaink szerint a javuló üzleti hangulat nyomán profitálhatunk a folytatódó kínai és ausztrál növekedésből, valamint a stabilizálódó európai piaci feltételekből. A magára találó amerikai piac, az ott újonnan létrehozott és „ugrásra kész” helyi platformunk, valamint a brazíliai közös vállalatunk elindítása révén hamarosan mindkét terület hozzájárul majd fejlesztési tevékenységünk eredményeihez” – mondta Greg Goodman.
Az első osztályú ipari ingatlanok iránti erős kereslet révén várhatóan további jelentős tőke áramlik majd a Csoport kiemelt piacaira globális szinten, biztosítva a bevételeket a 2013-as pénzügyi év második felében.

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman Group saját tulajdonú ipari és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendesóceáni térségben, Brazíliában és Észak-Amerikában. A Csoport befektetései között üzleti és irodaparkok, ipari negyedek, raktárépületek és elosztó központok szerepelnek.
A Goodman ezen kívül számos, tőzsdén jegyzett és tőzsdén kívüli ingatlanalappal is rendelkezik, speciális szolgáltatásokat és ingatlaneszközöket kínálva a befektetők részére. Új, innovatív fejlesztésekkel, valamint üzleti és befektetési kínálatával a Csoport a folyamatos értékteremtésen dolgozik az ipari ingatlanok üzemeltetése és az alapkezelés területén.
Összesen 16,5 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő több mint 400 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsde legnagyobb jegyzett ipari ingatlancsoportja és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdén jegyzett alapkezelő. Széles körű piaci tapasztalata és elkötelezett helyi szakértő csapatai révén megbízható befektetési lehetőségeket teremt, és valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelő ingatlanokat fejleszt.
Több mint 970 fős csapatával, valamint 18 országban működő 36 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfeleinek bővülő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban rendelkezik irodákkal.